Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä ilmoittautumiseen liittyen

En ole ISROKin jäsen. Voinko kuitenkin osallistua?
ISROKin jäsenille on varattu oikeus ilmoittautua ensin ajalla 1.–31.12.2023. Tämän jälkeen, mikäli paikkoja on vielä jäljellä, voivat myös muut ilmoittautua. Jos haluat varmistaa paikan bussista, kannattaa siis liittyä ISROKin jäseneksi ennen ilmoittautumisen alkamista. 

PS. ISROKin jäsentarjous on voimassa vuoden loppuun: Hanki vuoden 2023 jäsenyys ja saat vuoden 2024 jäsenyyden kaupan päälle.

Milloin voin ilmoittautua matkalle?
Ennakkoilmoittautuminen ISROKin jäsenille aukeaa 1.12.2023. Muille kuin jäsenille avoin ilmoittautuminen alkaa 1.1.2024, mikäli paikkoja on vielä vapaana. Jäsenmatkalle ilmoittaudutaan verkkolomakkeen kautta. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet julkaistaan marraskuun loppuun mennessä.

Onko ilmoittautuminen sitova?
Kyllä. Ilmoittautuminen on sitova ja siitä peritään 200 euron ennakkomaksu, jota ei palauteta, jos et pääsekään lähtemään.  

Kuinka monta paikkaa on kaiken kaikkiaan?
Matkalle mahtuu mukaan 26 ensimmäiseksi ilmoittautunutta henkilöä. Jokainen matkustaja voi ottaa mukaansa 1–2 kissaa. Onnikassa jokaiselle henkilölle on varattu ylimääräinen istumapaikka oman istumapaikan viereen. Istumapaikalle sopii laittaa enintään kaksi kissaboksia päällekkäin.

En mahtunut mukaan, mitä voin nyt tehdä?
ISROK ei ylläpidä varsinaista jonotuslistaa siltä varalta, että tulisi peruutuksia. Mikäli peruutuksia tulee, ilmoitamme siitä jäsenmatkan FB-tapahtumassa. Peruutuksia voi myös kysellä ystäviltä, jotka ovat jo ilmoittautuneet, mutta eivät pääsekään matkaan. He voivat siirtää matkavarauksen toiselle henkilölle ilmoittamalla siitä matkanjärjestäjälle.

Huomaathan, että myös alkuperäisen matkustajan korvaavalla henkilöllä pitää olla ISROKin voimassa oleva jäsenyys, mikäli alkuperäinen varaus on tehty jäsenistön ennakkovarausaikana 1.–31.12.2023. Jäsenyyden voi hoitaa kuntoon muutoksen yhteydessä.

En vielä saanut matkavahvistusta. Kuinka kauan matkavahvistuksen saamisessa kestää?
Käsittelemme kaikki ilmoittautumiset manuaalisesti. Pyrimme vahvistamaan kaikki matkavaraukset mahdollisimman pian kuitenkin viimeistään seitsemän vuorokauden sisällä.

Kysymyksiä itse matkaan liittyen

Kuinka monta kissaa voin ottaa mukaan?
Laivayhtiön eläinkuljetuksia valvovien sääntöjen mukaan saamme ottaa mukaan laivalle yhteensä 44 kissaa. Se tarkoittaa 1–2 kissa per henkilö. Onnikassa jokaiselle henkilölle on varattu ylimääräinen istumapaikka oman istumapaikan viereen. Istumapaikalle sopii laittaa enintään kaksi kissaboksia päällekkäin.

Missä on onnikan pysähdyspaikat, joista pääsee nousemaan kyytiin?
Onnikka ottaa kyytiin matkustajia Kuopion lisäksi Jyväskylästä, Tampereelta ja Turusta. Tarkat paikat ja kellonajat ilmoitetaan myöhemmin. Muista olla ajoissa paikalla – onnikka ei odota!

Onko onnikassa vessa?
Kyllä, onnikassa on erillinen vessa, jota voi käyttää matkan aikana.

Saako onnikkaan ottaa mukaan matkaevästä?
Onnikassa saa nauttia matkaeväitä, kunhan pitää huolen siitä, ettei bussi likaannu.

Saako onnikassa nauttia alkoholia?
Alkoholin käyttö pienissä määrissä ei ole kiellettyä. Kanssamatkustajat pitää kuitenkin huomioida ja kissoista pitää pystyä huolehtimaan. Häiritsevästi päihtyneet voidaan poistaa onnikasta.

Ovatko Viking Linen hytit kannen alla?
Jäsenmatkalle on varattu Inside Four Pet ja Seaside Four Pet -hyttejä, jotka sijaitsevat kannen yläpuolella.

Miksi minun pitää ilmoittaa kissani Ruotsin tulliin etukäteen ja miten se tehdään?
Ruotsin laki määrää, että kaikki maahan tuotavat lemmikkieläimet ilmoitetaan Tullverketille. Jokainen matkalle osallistuva vastaa oman kissansa ilmoittamisesta sähköistä ilmoituslomaketta käyttäen. Tämä pitää olla tehtynä hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

Huomaathan myös, että kissasi tarvitsee matkalle osallistuakseen myös EU-lemmikkipassin sekä voimassa olevan rabies-rokotuksen tavanomaisten rokotusten ja dokumenttien lisäksi.

Ovatko kaikki majoituspaikat lemmikkiystävällisiä?
Kyllä, kaikki matkallemme varatut majoitukset ovat lemmikkiystävällisiä ja huoneisiin saa majoittaa kissoja.

Miksi emme majoitu Oslofjordin konferenssikeskukseen, jossa World Show järjestetään?
Olemme valinneet majoituspaikaksi ihastuttavan Sandefjordin kaupungin. Hotel Kong Carl on laadukas ja viihtyisä 3,5-tähden hotelli ja kaupungissa on paljon erilaisia nähtävyyksiä, kuten Norjan ainoa valaanpyyntimuseo ja Midtåsenin veistospuisto. Sandefjord tarjoaa myös jokaiselle lompakolle ja ruokamieltymykselle sopivia ravintolavaihtoehtoja. Tutustu Sandefjordin kaupunkiin tästä.

Oslofjordin konferenssikeskukseen verrattuna uskomme, että Sandefjordin idyllinen ja monipuolinen kaupunki tarjoaa ryhmällemme kokonaisuutena paremmat puitteet. ISROKin onnikka vie sujuvasti Sandefjordin hotellilta suoraan näyttelyhallin oven eteen. 

Kuinka kaukana Sandefjordin kaupunki on konferenssikeskuksesta, jossa World Show järjestetään?
Etäisyys hotellin ja näyttelypaikan välillä on noin 20 km ja ajomatka on noin 25 minuuttia. Matka suoritetaan ISROKin onnikalla ovelta ovelle ja se sisältyy matkan kokonaiskustannukseen.

Voinko osallistua World Show -gaalaillalliselle, joka järjestetään Oslofjordin konferenssikeskuksessa, vaikka majoitumme Sandefjordin kaupungissa?
Jokainen joka haluaa, voi osallistua viralliselle gaalaillalliselle. Tällä hetkellä matkanjärjestäjän toimesta ei kuitenkaan ole suunnitelmissa järjestää kuljetusta gaalaillalliselle ja takaisin. Paikallinen tilataksi, johon mahtuu useampi henkilö kuluja jakamaan, voi olla hyvä vaihtoehto matkan taittamiseen.

Kysymyksiä maksuista

Mitä matka maksaa?
Matkan kokonaisbudjettia lasketaan parasta aikaa ja hinta julkistetaan marraskuun aikana hyvissä ajoin ennen ennakkovarausajan alkamista.

Tulen kyytiin vasta Turusta. Miksi minun matkahintani on yhtä kallis kuin heille, jotka matkustavat Kuopiosta saakka?
Matka on kaikille saman hintainen riippumatta siitä, missä päin Suomea hyppää onnikan kyytiin. Valtaosa kustannuksista koostuu majoitus- ja laivakustannuksista sekä onnikan vuokrakuksesta kuskeineen. Onnikan dieselkulu esimerkiksi etäisyydeltä Kuopio–Turku ole kokonaisuuden kannalta merkittävä eikä sitä siksi hyvitetä.

Miksi peritte 200 euron ennakkomaksun?
Ennakkomaksulla varmistamme, että ilmoittautuneet ovat sitoutuneita matkalle osallistumiseen. Sitovat ilmoittautumiset on tärkeää yhdistyksen taloudellisen riskin suojaamiseksi.

Onko ennakkomaksu per varaus tai per ilmoittautunut henkilö?
Ennakkomaksu on per ilmoittautunut henkilö.

Saanko rahat takaisin, jos en pääsekään lähtemään?
Rahoja ei palauteta, jos et pääse lähtemään. Mikäli kyseessä on sairastapaus, voit kysellä mahdollista korvausta matkavakuutuksesi piiristä. Voit myös ilmoittaa matkalle mukaan toisen henkilön tilallesi. Peruutuspaikoista voimme myös ilmoitella puolestasi jäsenmatkan FB-tapahtumassa.

Huom! Mikäli alkuperäinen varaus on tehty jäsenistön ennakkovarausaikana 1.–31.12.2023, myös uudella henkilöllä pitää olla ISROKin voimassa oleva jäsenyys. Jäsenyyden voi hoitaa kuntoon muutoksen yhteydessä.

Saanko rahat takaisin, jos ISROK peruu matkan?
Jos ISROK joutuu perumaan matkan, yhdistys palauttaa rahat täysimääräisesti.

Mihin mennessä ennakkomaksu pitää maksaa?
Ennakkomaksu pitää maksaa seitsemän vuorokauden sisällä siitä, kun matkavaraus vahvistetaan matkanjärjestäjän toimesta. Matkavarauksen yhteydessä saat myös laskun sekä ennakkomaksusta että loppumaksusta.

Mihin mennessä loppumaksu pitää maksaa? Voinko maksaa erissä?
Loppumaksu pitää olla maksettuna 30.6.2024 mennessä. Saat matkavarauksen yhteydessä myös laskun sekä ennakkomaksusta että loppumaksusta. Laskun voi myös maksaa erissä, kunhan viimeinen maksu on suoritettu viimeistään 30.6.2024. Olethan yhteydessä matkanjärjestäjään, jos haluat sopia osamaksusta.

Saanko maksuista erilliset laskut?
Saat matkavarauksen yhteydessä laskun sekä ennakkomaksusta että loppumaksusta.

Onko lapsille edullisempi hinta?
Tässä jäsenmatkassa ei ole erillistä hintaa lapsille. Matkanjärjestäjän kautta tilattaville ruokailuille voidaan tapauskohtaisesti tarkistaa lapsialennuksen saatavuutta. Olethan yhteydessä matkanjärjestäjään, jos suunnittelet matkaa lapsen kanssa.

<< Takaisin jäsenmatkan pääsivulle