Siirry suoraan sisältöön

ISROK 30 vuotta

Vuonna 2016 Itä-Suomen Rotukissayhdistys ry täyttää 30 vuotta

Itä-Suomen Rotukissayhdistys ry eli ISROK on perustettu vuonna 1986. Yhdistyksen kotipaikkana on Kuopio ja toiminta-alueena itäinen Suomi.

Kissanäyttelyharrastus Savo-Karjalan alueella alkoi 1980-luvun puolivälissä. Perustettiin Savo-Karjalan Kissapiiri, joka järjesti muutamia esittelynäyttelyitä ja toimi eläinsuojelutyössä kissojen puolesta. Toiminta laajentui ja vuonna 1986 perustettiin ISROK, joka kuului Suomen Kissaliiton ja kansainvälisen FIFe:n alaisuuteen. Myöhemmin Savo-Karjalan Kissapiiri liittyi ISROK:iin.

18.–19.6.2016 järjestettävät näyttelyt ovat historiamme 67. ja 68. kansainvälinen kissanäyttely ja ensimmäiset mitkä järjestetään Leppävirralla.

Arvostelunäyttelyitä on historian aikana järjestetty Kuopiossa, Siilinjärvellä, Joensuussa, Kuusankoskella, Kajaanissa, Imatralla, Savonlinnassa, Mikkelissä.

Ensimmäinen kansainvälinen 2-päiväinen näyttely järjestettiin Kuopiossa vuonna 1988. Näyttelyssä oli 224 kissaa, joista kotikissaluokassa 18 rekisteröimätöntä kissaa. Persialaisten osuus ensimmäisessä näyttelyssä oli n. 38%.

Toinen 2-päiväinen kansainvälinen kissanäyttely järjestettiin Kuusankosken Voikkaalla vuonna 1989.

Yhden kerran näyttelyt ovat järjestetty yhteistyössä toisen kissayhdistyksen kanssa. Vuonna 1996 ISROK järjesti Imatralla kansainvälisen kissanäyttelyn yhdessä Alfa Felis kissayhdistyksen kanssa.

Esittelynäyttelyitä on myös järjestetty eri puolilla Savo-Karjalan aluetta mm. Joensuussa, Mikkelissä, Siilinjärvellä, Iisalmessa.

Puheenjohtajia hallituksella on ollut 6 kpl, ensimmäinen oli Kai Ruonala. Hän ja nykyinen puheenjohtaja Tiina Räsänen ovat olleet puheenjohtajia kahteen eri otteeseen. Muita puheenjohtajia on ollut Jussi Holmalahti, Kari Jäntti, Maria Kärkkäinen, Jena Ronkanen.

Suuri kiitos kaikille ISROK:in toimintaan tähän mennessä osallistuneille ja toivottavasti näemme teitä jatkossakin runsain joukoin. Innolla jatkamme toimintaa hienon yhdistyksen parissa ja toivotamme uudet jäsenet tervetulleeksi.

ISROK 2016 hallitus

Lähteet: Aino Vinska, Tiina Räsänen

Koonnut: Katja Hokkanen

ISROK_logo_musta